Giveaway: Monster Jam 2016

Disclaimer: I am an FEI Family Ambassador, and in exchange for my time and efforts in attending shows, reporting my opinion and/or administering ticket giveaways within this blog, as well as keeping you advised of the latest discount offers, Feld Entertainment, Inc. or one of its affiliates has provided me with complimentary tickets to its shows and opportunities to attend its private pre-show events. Steel City Mom is sponsoring this giveaway. Feld Motor Sports, Inc. and its affiliates and related companies are not sponsors, endorsers, or administrators of this promotion.

2016 Monster Jam logo

Pittsburgh buckle your seat belts, Monster Jam is coming. That’s right 2016 Monster Jam Truck Line Up (Competitors subject to change without notice): Grave Digger, Backwards Bob, Stinger, Instigator, Backdraft, Raminator, Rammunition, and Bad News Travels Fast will be rolling in to Da’ Burgh in just 2 1/2 weeks. Do you have a monster truck fan in your house? You are in luck, I have a Special Offer for my readers.

Save $5 on select tickets *
Use Code: MJPITT
Restrictions, exclusions, and additional fees may apply. Not valid on Front Row or VIP seats. No double discounts. All tickets $2 more day of show. Offer expires 2/11/16.

Grave Digger

Show Info:
What: Metro PCS presents Monster Jam
When: February 12-14, 2016
Where: CONSOL Energy Center

Monster Jam® is the most action-packed live event on four wheels where world-class drivers compete in front of capacity crowds in both monster truck racing and freestyle competitions. Monster Jam® combines high-octane, spontaneous entertainment with the ultimate in off road, motorsport competition. Monster Jam features the most recognizable trucks in the world including Grave Digger®, Max-DTM, El Toro Loco®, Mohawk Warrior®, Monster Mutt® and many more. With no two shows the same, Monster Jam events leave fans on the edge of their seats as these competitors thrill fans with jaw-dropping displays of gravity-defying feats.

Backwards Bob

Schedule:
Friday, February 12 at 7:30pm
Saturday, February 13 at 2pm and 7:30pm; Pit Party at 11am-12:30pm (must have ticket to 2pm event to attend)
Sunday, February 14 at 2pm; Pit Party at 11am-12:30pm (must have ticket to 2pm event to attend)

Instigator

Instigator

Ticket Prices: $55, $35, $25
Kids just $12 (Ages 2-12. Valid on select price levels. Must purchase 1 adult ticket for every 4 kids tickets)! (Restrictions and additional fees may apply. All tickets $2 more day of show).

Ticket Purchase Information: Tickets are available at Ticketmaster.com, the Dick’s Sporting Goods Box Office at CONSOL Energy Center or by calling 1-800-745-3000.

Stinger

Stinger

Party In The Pits: The Monster Jam® Pit Party provides unprecedented access to the Monster Jam trucks and drivers – you can meet the drivers, get their autographs, take photos and check out the trucks up close. It’s a unique experience in the world of motorsports.

There will be two pit parties; one on Saturday and the other on Sunday prior to the 2pm events. Pit parties start at 11am and end at 12:30. Passes to the pit parties are $10 each and available in advance via Ticketmaster or at the Dick’s Sporting Goods Box Office at CONSOL Energy Center. You must have both ticket to the 2pm event on Saturday or Sunday AND pit party pass to enter the pit party.

Did you know?:

1) How tall is a Monster Jam truck?

Answer: Monster Jam trucks stand 12’ tall and 12’ wide.

2) How much does each Monster Jam truck weigh?

Answer: Each Monster Jam truck weighs 10,000 pounds.

3) How tall are official Monster Jam truck tires?

Answer: Each tire must be 66 inches tall.

4) How many yards of dirt are needed to set up a track for one Monster Jam Arena show?

Answer: 1,500 yards of dirt is used to construct the track for each event.

5) What was the combined weight of the trucks appearing in the 2015 Monster Jam World Finals competition?

Answer: 107 Monster Jam trucks appeared for a combined weight of 1,060,000 pounds and 159,000 combined horse power.

6) Who judges each Monster Jam competition?

Answer: Judges live in each community, are trained in advance and are typically selected through local radio and television promotions.

7) Who holds the most Monster Jam World Finals Championship titles?

Answer: Tom Meents holds the record for the most Monster Jam World Finals Championships at 11. Second to Tom is Dennis Anderson at 4.

8) How many drivers hold two or more Monster Jam Championship titles?

Answer: Since the inception of the Monster Jam World Finals, only 7 drivers have two or more Championships to their credit.

I am so pumped to attend this event. My 4 year is literally counting down the days.

Giveaway: Since my readers ROCK, I have a 4 pack of tickets to giveaway to one lucky family. Contest will run from 6:00am 1/25/16 – midnight 2/5/16. Tickets are for opening night only. My family will be there can’t wait to see yours. To enter the giveaway please click below.

a Rafflecopter giveaway

UPDATED: Free Event Alert
Gear Up for Valentine’s Day with Monster Jam®!
Monster Jam invites you and your family to a special Monster Jam Un-Valentine’s Party featuring Backwards Bob®!

WHEN: Thursday, February 11, 2016
TIME: 6:00 PM – 8:00 PM
WHERE: CONSOL Energy Center
Enter through the TRIB Total Media Gate
This Backwards themed Un-Valentine’s party will be filled with family friendly activities including design an Un-Valentine’s Day card, face painting, games and more. Plus, Ally and the Y108 street team will be on site. All in attendance will meet the driver and get an up-close look at the Backwards Bob Monster Jam truck. This event is free to attend, and we ask that you please RSVP:

http://www.monsterjam.com/un-valentines

PLUS, by attending this special event you can send a child to Monster Jam. For the third year, Monster Jam is teaming up with Tickets for Kids® in an effort to send 1,000 underprivileged youth and their families to Monster Jam in Pittsburgh. For every person that attends this event, Monster Jam will donate one ticket to Tickets for Kids.

Need more? Here is a fun coloring page to enjoy.

Monster Jam Coloring Page

Good Luck! Make sure you find me, I would love to take a picture together.

– Carol

 

 

Share

About Carol A. Gerner

Hi there! My name is Carol. Nice to meet you! I am a Pittsburgh born, mom/wife, and die hard Steeler Fan that is happily married with two sons. Life is busy, crazy, exhausting and exciting depending on the day. But everyday is fulfilling. I truly believe I was born to be a mom.

3 Thoughts on “Giveaway: Monster Jam 2016

  1. Laura D on February 4, 2016 at 10:43 PM said:

    I don’t actually know any of the monster trucks, but my son is starting to get into them, so I thought this would be a fun in-person event for him!

  2. Tabatha on February 1, 2016 at 9:57 PM said:

    To be honest my boys have never been to a Monster Jam, and would absolutley Love it!!

  3. Shawnnelle on January 25, 2016 at 7:55 AM said:

    Grave Digger has always been a favorite to watch on tv! My girls have never been to the live show, but I know my husband would love to take them if we the giveaway! It would be a great daddy/daughter date night while mommy stays home with the new baby!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

This site is using the Seo Wizard wordpress plugin by www.seowizard.org.